Oikaisupyynnön vastineen vastine

Moro,

Kuten aikaisemmin kirjoittelin, niin tuli se oikaisupyyntö ja sehän oli osittain kyseenalainen. No tein siitä M^3 / (mol/l)^3 jutusta uuden vastineen lautakunnalle ja nyt perjantaina sieltä tuli vastaus, että tehtävä 8 otetaan uudelleen käsittelyyn 🙂

Mitäänhän tämä ei muuta, mutta ainakin sain viestini perille. Vaikka sieltä se yksi piste tulisi, niin se ei todennäköisesti vaikuttaisi lopputulokseen. Pääsisin samoihin pisteisiin kuin viimeinen sisäänpäässyt. Ja tästä tasapistesäännöstä on ollut monenlaista tulkintaa ainakin älyvuodon mukaan.

Periaatteessa jos minulla olisi 1. tehtävän pistemäärä suurempi kuin viimeisellä sisäänpäässeellä, tulisi minut myös tulla valituksi. Tai jotain sinnepäin. Muutaman viikon päästä olen huomattavasti fiksumpi. Jännitetään siihen asti.

Olen myös huomannut, että Te-toimiston ja Kelan kanssa asiointi on aikas mielenkiintoista. Ketään et pääse tapaamaan ja kaikki hoidetaan netissä kasvottomasti. Varmasti nopeuttaa ja helpottaa päätöksien tekoa, kun ei tartte kasvotusten selitellä asioita. No nyt olen ilmeisesti saanut kaikki paperit/todistukset toimitettua, kun ei ole enää selvityspyyntöjä sadellut.

Hain siis työttömyyskorvausta omaehtoiseen opiskeluun 🙂

-Henkka

ps. uusia fukseja tavattu vasta starttibileissä, täytyy varmaan aktivoitua taas käymään tapahtumissa.

 

 

11 kommenttia artikkeliin ”Oikaisupyynnön vastineen vastine

  1. No hyvä juttu että ottivat edes uudelleenkäsittelyyn, sen verran kyseenalainen oli kyllä ainakin meikäläisen mielestä tuo arvio. Tsemppiä kelan ja koulun ja muiden laitosten kanssa, pidän peukkuja pystyssä että vielä tuo tehtävä kääntyisi voitoksesi!

    Tykkää

    • Kiitoksia,

      En jaksa enää uskotella suuria, mutta toivotaan että ainakin jonkun tasoinen vastaus tulee takaisin. Ja eiköhän noiden virastojen kanssa pärjää, kun vaan hoitaa hommat asiallisesti 😀

      -Henkka

      Tykkää

  2. Tosi upeaa kuulla et pääsit vihdoin yleiselle! Onneksi olkoon! 🙂 Tää antaa uskoa et kyllä kova työ palkitaan ja toivottavasti mäkin joku päivä saan The Kirjeen 🙂

    Tykkää

  3. Luin sun blogia joskus lukioaikana ja nyt kun oon aikuislukiossa täydentelemässä oppeja, niin oon törmänny tosi moneen lääkikseen pyrkijään. Päätin siis palata lukemaan sun kuulumisia ja hypin melkein riemusta kun kuulin että oot vihdoin päässy sisään! Paljon paljon onnea ja hirmuhyvää jatkoa yleisen puolella! 🙂

    Tykkää

    • Hei,

      Kiitoksia tsempistä 🙂 Ootkos itse hakemassa lääkikseen tai hampaalle vai täydennätkö muuten vain osaamista? Tsemppiä opintoihin aikuislukion puolella, se vaatii paljon omistautumista 🙂 varsinkin jos käy iltakursseja.

      -Henkka

      Tykkää

  4. Minkälaisen päätöksen sait työkkäristä liittyen siihen omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella? Menikö läpi vai tuliko kielteinen päätös?

    Tykkää

    • Hei,

      Päätökset tulivat molemmat takaisin kielteisenä, seka hampaalle että yleiselle hakiessani. Olisi pitänyt olla työttömänä välissä pitkänaikaa ensin, jotta olisin voinut saada tukea.

      -Henkka

      Tykkää

      • Poistaisivat sitten kokonaan työkkärin sivuilta, että tukevat ylempää korkeakoulututkintoa. No täytyy vaan yrittää ja perustella kun sinne asti pääsen. Kiitos nopeasta vastauksesta!

        Tykkää

      • Hei,

        Tässä tarkempi vastaus, jotta voit itse välttää ainakin nämä syyt, jos itse haet tuota tukea.

        ”Välitän Ote-ryhmän kannan tyött.etuudella tuettuun omaehtoiseen opiskeluun: OTE-ryhmä: hakijan esittämiä lääketieteen lisensiaatin opintoja ei hyväksytä työttömyysetuudella tuetuksi. Opinnoista ei ole keskusteltu eikä sovittu niiden tukemisesta Te-toimiston kanssa ennen niiden alkamista. Kyseessä ovat myös uudet alkavat yliopisto-opinnot ja niiden tukemiseen ei katsota olevan erityistä perustetta. Lisäksi hakija on irtisanoutunut työstään, joten opintojen tukemista ei katsota työvoimapoliittisesti tarkoituksenmukaiseksi.”

        Eli etukäteen pitää käydä keskustelemassa asiasta ja pitää olla työttömänä tai saada potkut edellisestä työpaikasta. Kouluttautuminen pelkästään parantaakseen asemaa työmarkkinoilla ei riitä syyksi.

        -Henkka

        Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.