Erilaisia potilastietojärjestelmiä

Moro,
Tuli tämmöinen hassu ajatus, että tekisi mieli kirjoitella vähän omia näkemyksiä potilastietojärjestelmistä, ehkä myös jotain vinkkejä. Lisäilen tänne aina matkan varrella uusia juttuja kun tulee vastaan. Kaikkia oppii kyllä käyttämään kunhan vain joku hetken opettaa perusteita

1. Lifecare (ex. effica).
Positiiviset: Hyvin intuitiivinen käyttää.
Negatiiviset: Ärsyttävin piirre ehdottomasti on lääkitystä määrätessä se ”tarvittaessa”-rasti katoaa aina, jos muutat annostusta lääkitystä tehdessä. Myös tiettyjen lomakkeiden kanssa problematiikkaa. Monen potilaan tietojen avaaminen kerrallaan on hidasta, koska tähän tarkoituksella tehty viivettä. Kantahaku on absoluuttisesti paskinta ikinä, ei hakutoimintoa ja jokaisen ”käynnin/merkinnän” joutuu erikseen avaamaan. Hidastaa esitietojen etsintää merkittävästi.
Vinkkejä: Jos haluat tauottaa lääkityksen, niin ”annostus”-kenttää tulee kirjoittaa tauko. Pystyy tekemään omat valmiit fraasit, jos paljon toistuvia potilaskohtaamisia. Copy-pastetus onnistuu. Jos haluaa tulostaa lomakkeen tietyllä tulostimella: hiiren toinen nappia -> eritystulostus.

2. Pegasos
Positiiviset: Pienellä perehdytyksellä erittäin helppokäyttöinen. Ehdottomasti paras Kantahaku, tiedot tulee kronologisessa järjestyksessä potilaan normaalin kertomuksen väliin. Lääkemuutokset näkee selkeästi kertomuksesta.
Negatiiviset: Lähetteiden teko on aina yhtä mysteeriä, pitää valita minne oot tekemässä ja tekstien copy-pastetus voi olla haastavaa (tähän auttaa avata saman potilaan tiedot toiseen pegasokseen).

3. Mediatri.
Positiiviset: Kun todella nihkeän alun jälkeen pääsee käyttämään, niin kaikki tarpeelliset tiedot helposti saatavilla. Lääkemääräyksissä olevat valmiit pohjat annostuksille. Jos olet käyttänyt windowsia 90-luvulla, niin tämä on käyttöliittymä, jossa siitä vähän apua.
Negatiiviset: Ohjekirja tai pätevä opettaja pitää olla alkuun koko ajan vierellä. Copy-pastetus ei onnistu teksteissä. Kaikki komennot on kryptisien kirjainyhdistelmien tai sadetanssien takana, jotka ei ole intuitiivisiä. Lääkityksen määräys tehty hankalaksi hakutoiminnon suhteen. Kaikki potilastekstit on tehty muistuttamaan vanhoja paperisia lomakkeita ja tämä aiheuttaa harmaita hiuksia jos yrität kirjoittaa mitään, koska ohjelma mielipuolisesti pätkii sanoja ja rivejä.
Vinkkejä: Sanele kaikki tekstit. F2 tuo valikon esiin. F9 muuttaa asioita, esim lääkityksiä. ctrl + y poistaa rivejä potilasteksteistä. Insert näppäimellä lisätään asioista, esim lääkityksiä tai todistuksia. Sairauslomatodistukset löytyy potilaan ”Lausunnot ja todistukset”-kansiosta, jonne luodaan uusi tuolla insert-napilla. ctrl + p päivittää näkymän. Alt + F1 aiheuttaa ainakin Siun sotessa hälytyksen.

4. Uranus, tätä käytetään KYS:llä, mutta aika vienyt muistot tämän käytöstä.
5. DH, tämä käytössä esim Terveystalolla, lisään kunhan tulee tutuksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.