Tietoja

Olen -88 syntynyt, Helsingissä kouluni käynyt kirvesmies Nurmijärveltä. Päämääräni on nyt Kuopio ja sen yliopiston hammaslääketieteen lisensiaatintutkinto, ainakin näin alkuun.

Valmistuin Vallilan ammattikoulusta talonrakentajaksi vuonna 2007, mutta töissä olen ollut vuodesta 2005 lähtien samassa firmassa, josta nyt jään opintovapaalle 2016 syksyyn asti. Kirvesmiehen ammattitutkinnon suoritin 2012 Rakennusliiton kautta.

Rakennusliitossa aktiivisena vuodesta 2008 lähtien, ensin nuorten puolella ja muutama vuosi myöhemmin lähdin myös osastotoimintaan mukaan. Ennen kouluun pääsyä minut oli valittu Rakennusliitossa moniin luottamustehtäviin, kuten osastomme Helsingin kirvesmiesten varapuheenjohtajaksi, Nuorisotyöryhmän uudenmaan edustajaksi sekä Raksanuoret-lehden päätoimittajaksi.

Kouluprojektini alkoi 2012 keväällä ystäväni innostamana, muutaman takapakin jälkeen aherrus kannatti ja minut hyväksyttin opiskelijaksi.

Blogin ideana on inspiroida muita ja kannustaa tavoittelemaan muutosta, jos arki tuntuu harmaalta. Sekä kertoa amiksen matkasta yliopiston ihmeelliseen maailmaan, niin hyvinä kuin huonoina aikoina.

2021 Edit. Niinhän siinä kävi sitten, että hampaalta siirryttiin yleiselle 2016 ja nyt vedetään viimeistä vuotta lääkiksessä. Tohtoriopinnot aloitettu ja kuopattu tässä välissä ja nyt vain toiveena valmistua ja päästä työelämään.

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Tietoja

 1. Morjens Henkka!

  Melkoisen hieno polku sulla, oot näitä kavereita jotka on suomalaisen sisun perikuvia! Yritin itekin lääkikseen muutaman kerran ja viimeisellä olisin päässyt hampaalle, mutta kun yhteisvalintaa ei ollut niin jäin rannalle 😀

  Oon kemialla neljättä vuotta, ensi vuonna pitäisi olla maisteri plakkarissa. Me perustettiin kavereiden kanssa yhdistys, Anatis ry, meille ”rumille ankanpojille” eli lukiottomille yliopisto-opiskelijoille. Jos kiinnostaa, niin lämpimästi tervetuloa mukaan.
  http://amiksestayliopistoon.blogspot.fi/2015/10/opiskeletko-yliopistossa-ilman-lukion.html

  – Sami
  http://amiksestayliopistoon.blogspot.com

  Tykkää

  • Hei,

   Kiitoksia viestistä, täytyy tarkastella mahdollisuutta liittyä ajan kanssa. Itsehän nyt teen siis väitöskirjaa samalla perusopintojen ohella, joten aikaa on rajallisesti yhdistystoiminnoille 🙂 Ehkä jossain vaiheessa helpottaa.

   -Henkka

   Tykkää

 2. Moi!
  Tykkään suorasukaisesta kirjoitustyylistäsi. Kysyisin kokemuksiasi lääketieteen opinnoista. Kävin viime vuonna pääsykokeissa ottamassa turpaani oikein kunnolla, mutta en aio luovutta. Olen aikeissa hakea taas ensi vuonna. Minulla on jo aiempi korkeakoulututkinto, ja mietinkin realistisia mahdollisuuksiani opiskella toisella paikkakunnalla. Eli minkälaista opetus on? Onko ensimmäisinä vuosina mahdollista käydä 2-3 päivää opiskelupaikkakunnalla ja hoitaa loput kotoa käsin? Lasten takia olen kiinni Jyväskylässä, joten sen vuoksi mietin osittain etänä opiskelua.

  Tykkää

  • Moro,

   Kiitos, koitan kirjoittaa mahdollisimman aidosti. Preklinikan opetus Kuopiossa on muuttunut aika paljon siitä kun mä kävin sitä. Nykyään siirretään koko ajan opetusta enemmän nettiin, mutta luulen silti että lähiopetusta on melko paljon. Mutta kyllä uskoisin onnistuvan jotenkin, kunhan on valmis joustamaan omissa aikatauluissa.
   Jos pääset sisään, niin paikka kannattaa ainakin ottaa vastaan ja sitten sumplia yliopiston kanssa.
   Tsemppiä lukuihin 🙂

   -Henkka

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.