Paluu vanhaan malliin

Moro,

Tuossa jokunen aika sitten oli ensimmäinen salitentti sitten koronan sulkujen alkamisen 2020 keväällä.

Itse tilaisuus oli jotenkin maaginen, ennen tenttiä ystävän kanssa syömään Canthialle, ihan kuin koronaa ei olisikaan ollut. Sitten salin eteen keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia kurssikavereiden kanssa. Kaikilla sama ajatus päässä, että onhan tämä nyt outoa livenä. Luulen kyllä että suurin osa kurssilaisista olisi mielellään tehnyt meidän viimeiset kaksi tenttiä etänä. Varsinkin he jotka muuttivat jo pois paikkakunnalta, kun opetus siirtyi etämoodiin. Itse kuulun myös tähän ryhmään.

Itse tilanne ei sitten ollutkaan niin maaginen. Tenttiaikaa oli varattuna 3h ja ensimmäisen 3 lauseen jälkeen alkoi rannetta pakottamaan. Pari ravistusta ja jatkuu. ”Kirjoita essee miten erotat punajäkälän ja punajäkälämäisen lääkereaktion”… Kolme kysymystä nousee päähän.

  1. Miten essee kirjoitetaan, onko se ranskalaisia viivoja peräkkäin? Potilas asiakirjoissa lyhyys on valttia ja kaikki täytesanat heitetty sitä myöten romukoppaan.
  2. Miltä punajäkälä nyt sitten näyttikään?
  3. Saako vieruskaverilta kysyä vai haenko kännykän Terveysporttia varten?

Olin salissa minimiajan ja vastasin kaikkiin kysymyksiin sen mitä osaan. Onneksi lopulta olen nopea kirjoittamaan. Todennäköisesti meni kuitenkin penkin alle ja joutuu vielä opettelemaan uusiksi miten opiskellaan tehokkaasti tenttiin. Tyhjensin myös sopivasti kalenterin viikkoa ennen uusintaa. Just in case.

Mutta töitä. Niitähän sitten piisaa, tämmöiselle ihmiselle jolle on vaikeaa sanoa EI, ehkä jopa liikaa tarjolla. Ainakin jos lähipiiriä kuuntelee, paitsi isää joka oli naimisissa työnsä kanssa. Jopa mun D2 resurrected hahmon nimikin on tyonarkki 😀

Nyt siis Saarijärvellä TK:ssa yleislääkärin roolissa, vastaanottoa, päivystystä ja infektiopolia. Edelleen huikea mesta, en voi kuin lämpimästi suositella. Tauot on edelleen merkattuna päiväohjelmaan ja kaikkia saa konsultoida kaikissa asioissa. Saarijärvi sijaintia myös lähellä Jyväskylää, 64 km työmatka sujuu aamuisin laittamalla ystäville ääniviestejä ja iltapäivästä takaisin ajellessa sitten soitteluiden merkeissä. Myös äänikirjat erittäin hyvä valinta. Tosin jää aikaa liikunnalle yms tekemiselle vähemmän, joten Ruustlinnan ruuat jää nopeasti kylkiin. Jos kattava yleislääkärin tekeminen toimenpiteineen ja kansanterveystyö kiinnostaa, niin tässä loistava paikka.

Täältä sitten suoraan sisätautien hajautukseen Siun Soteen, siellä menee pari viikkoa. Sitten muutama viikko opintoja Kuopiossa. Joulukuussa Varkauteen kokeilemaan työterveyttä ensimmäistä kertaa, tammi- ja helmikuu myös TTH, mutta YTHS mausteella. Heinäkuussa kun suoritin manua kirralla, niin siellä ollut akuuttilääkäri sanoi, että jos haluan ikinä kokeilla akuuttia, niin tervetuloa Seinäjoelle. No sinnepä sitten maaliskuussa ennen viimeisiä seminaareja ja valmistumista. Kesällä sitten yhteensä 14 viikkoa lomaa, jonne ripottelen satunnaisia päivystyskeikkoja, pidetään nyt kaikki lomat parilta vuodelta sitten putkeen.

Ja talvi yllätti autoilijan keskiviikkona. Tie jäässä ja päällä loskaa. Suoralla tiellä ajaessa ensin ojaan. Auto vaihtoi ylämäessä pienempää silmään (automaattivaihteet ja takaveto) ja rengas pyörähti väännön lisääntyessä ja auto loskaliirrossa ojaan. Nopeus tässä tilanteessa n. 40-50 km/h. Hinausauto kävi noukkiin ojasta ylös, tarkistettiin vauriot ja meno jatkui. Paskanjäykkänä sitten vain isoa tietä nopeusmittaria tuijottaen kieli keskellä suuta. Käännyin 13-valtatielle kohti Saarijärveä ja ajattelin, että isolla tiellä on varmaat tiet jo suolattu tai sulat.

Tämän jälkeen kun olin about puolessa välissä matkaa terkkariin, niin sama juttu uusiksi. Ainoa vain että auto pyörähti tiellä ilman että jouduin ojaan. Tosin samaan aikaan auto vastaan. N. 15 cm päässä etten pyörähtänyt auton eteen, koska vastaantulija ehti väistää. Taas vauhtia n. 40-50. Loppumatka sitten pakotetulla kakkosvaihteella perille asti. 30 min työmatka (ajelin Karstulasta Saarikkaan) muuttui 2,5 h pitkäksi ja meinasi käydä aika pahasti.

Nyt sitten viikonloppuna kun kävin ensimmäistä kertaa Kuopiossa moneen viikkoon, niin samointein talvirenkaat alle. Joutui myös ostamaan yhdelle akselille uudet nakit, kun vanhoista puuttui nastoja. No jos nyt pääsisi turvallisemmin perille. Olisihan sitä näköjään vaikka ja mitä vielä mitä kirjoittaa: mm. ystävän kirjajulkkarit ja oma kirja-ajatus, westitapahtumat, lavatanssit, huijarisyndrooma ja yleinen epävarmuus elämässä sekä töissä, salilla PR:t nostettiin. Tuosta nyt varmaan pari kirjoitusta saisi aikaan. Täytyy kunnostautua. Nyt suihkuun ja ajelemaan Jyväskylään treeneihin.

-Henkka

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.