Farssi koskien sisätautien loppukuulustelua

Moro,

No kyllä teitä lukijoita hellitään. Kolmas päivä putkeen kontenttia. Tällä kertaa keskustelunaiheena voisikin olla jo tuo otsikossakin selväksi tullut asia. Nimittäin kolmannen vuoden lopussa pidetty sisätautien loppukuulustelu.

Pikakertauksena teille, jotka eivät ole olleet matkassa sieltä asti linkkaan asiaa koskevat jutut alle ja tässä vähän tiivistelmää.
Tentti siirrettiin LT 6:lta LT 3:lle, koska kaikki luennot ja osatentit pidetään kolmosella. Näin opiskelijalla olisi tiedot tuoreessa muistissa loppukuulustelua varten. Tämä siirto oli tehty ilman sisätautien professorin (ja ilmeisesti muidenkin opettajien) hyväksyntää. Siirto tehtiin vuotta meitä ylemmille, joten me olimme toinen kurssi kenellä se kuulustelu pidettiin LT3:n lopussa.

Tuolloin kevääällä tenttikysymykset siis aiheista: kammiolisälyönnit ja niiden indikaatiot, neutropenia, feokromatooma, SLE, endokardiitti sekä potilastapaus, jossa ALAT-arvo kohonnut. Kaikki 10 pisteen arvoisia esseetehtäviä.

Onneksi tentin arvostelu oli reilu ja kohtuullinen, koska meidän vuosikurssista vain noin 78% sain hylätyn. En kirjoittanut väärin, luit ihan oikein. Jengistä 4/5 ei päässyt kurssia ekalla yrityksellä läpi. Uusintatentti elokuussa oli jo vähän armeliaampi ja muistelisin että about puolet pääsi läpi. Itsehän pääsin vasta syksyisen tk-harkan jälkeen uusinnan läpi. Mutta uusinnat helpottuivat kerta toisensa jälkeen.

Noh onneksi professori oli tässä vaiheessa jo ehtinyt haukkua meidän virallisessa saatekirjeessa (lisättynä moodleen) laiskoiksi ja että meidän pitäisi opiskella lisää ja paremmin.

Tänään sitten täysin puuntakaa ja ilmeisesti vahingossa mysteerinverho tentin vaikeustason ympärillä vähän raottui, kun meillä oli sisätautien täydennystä tiedossa. Luennoitsija puhui loppukuulustelusta ja meidän kurssi-isäntä ystävällisesti muistutti, että me olemme toinen kahdesta kurssista, joilla se pidettiin LT 3:lla.

Tässä kohtaa kameran takaa vastaa naureskeleva luennoitsija: Se siirto oli virhe ja tehän pärjäsitte siinä niin hyvin, vain 80% sai hylätyn. ”Se siirto tehtiin alunperin meiltä kysymättä ja nyt tällä pystyimme osoittamaan laitokselle, että loppukuulustelun siirto oli virhe ja se siirrettiin takaisin LT 6:lle”

Siis vittu SEIS! Nyt vittu jarru, mitäs hevonpaskaa nyt taas.

Paskanhajun leijailessa huoneeseen alkoi kurssin wa-ryhmissä kohisemaan. Oliko tentti tahallaan tehty vaikeaksi? yksi kollega kysyy. Toinen on jo varma. Kolmas muistuttaa, että sisätautien loppukuulustelun lain mukaisia arvostelukriteerejä koskaan julkaistu.

Kyllähän tässä taas kunnon hevonpaskan ainekset on. Kolmatta päivää putkeen paskaa vaan valuu, kuin kyseessä olisi jokin päättymätön klostridiumribuls. Voihan toki olla, että me vaan oikeasti oltiin surkeita, mutta tuo opettajan paskainen nauru asiaa kertoessa vähän kielii muuta, vaikka zoomin super etäopetuksista on vaikea välillä lukea kehonkieltä.

Mutta opetus oli kyllä jees, vaikka nyt diat ei ollut ajantasalla ja opiskelijat saivat täydentää muutamassa kohdassa puuttuvia juttuja ja kolmen tunnin luennolla vain yksi tauko. Mutta tämä kuuluu tieteeseen, kaikki menee eteenpäin ja kehittyy. Miksi vitussa sitten käytetään jokavuosi samoja saatanan dioja.

Eilen nukkumaan mennessä mietin että kirjoittaisin tänään 15 hyvää asiaa meidän opetuksesta UEF:ssa. Mulle annettiin neuvoksi olla enemmän positiivinen ja näkemään asioista ne hyvät puolet. Valitettavasti tämän ripulin jälkeen en taida kyllä tänään enää pystyä.

Siis ensikertaan, näköjään saattaa tulla nopeammin kuin arvaakaan.

-Henkka

Tuossa nuo aikaisemmat raapustukset.
https://raksaltalaakikseen.com/2019/05/18/lt-3-paketissa/
https://raksaltalaakikseen.com/2019/08/07/stressin-paluu-ja-sisusten-kosto/
https://raksaltalaakikseen.com/2019/11/09/pienen-paikkakunnan-viehatysta/Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.